Yoga på Skarholmen

Det finns lika många yogaformer som dansformer. Vi kommer att variera våra klasser för att du ska få en möjlighet att prova olika former. Gemensamt för alla klasser är att dem vänder sig brett, till både nybörjare och vana yogisar.

Yoga är en 5000 år gammal träningsform från Indien. Ordet yoga kommer från Sanskrit och betyder förening. Historiskt i Indien menades då föreningen mellan individens själ och universum. Detta genom att med självdisciplin och kroppskännedom förena kropp, medvetande och andning i olika positioner och rörelser.

Våra Yogapass

 • 12 & 13 nov 2016vecka 45

  Lör - EVENT
  Sön - Farsdag ingen yoga
 • 19 & 20 nov 2016vecka 46

  Lör - EVENT
  Sön 09:30 - Helena - Hathayoga
  OBS Årets sista yoga innan vinter uppehåll.
 • uppehåll till 2017Yogan tar paus

  Yogan på Skarholmen tar paus och återkommer efter nyår. Håll utkik här för uppstart! Tack för denna termin. Välkommen tillbaka!
*Med observation för ändringar


Pris:

Endast yoga 100.-

Yoga och brunch 250.-

Endast brunch 225.-Våra instruktörer

Elinor – Poweryoga


Elinor har praktiserat olika former av yoga och började hålla klasser för TränaNära redan 2010. Hon är även utbildad till gruppträningsinstruktör hos Actic Uppsala, där hon lett klasser i poweryoga och yogalates.

Hennes pass på Skarholmen innehåller rörelsesekvenser som hämtats från såväl yoga som pilates och har ett utpräglat fokus på skonsamma övningar för styrka, balans och energi. Passet är utformat för att passa så många som möjligt och uppmanar alla deltagare att blomma där de står!

Elena - Barn & Ungdoms Yoga


Jag heter Elena och jag är den som leder yoga och event för barn och ungdomar. Det kan se ut på lite olika vis, familjeyoga för vuxen och barn, sagoyoga för barn ca 3-6 år, barnyoga ca 7-12 år, tonårsyoga ca 13-17 år, individuellt för barn med särskilda behov eller önskemål, yoga för idrottsföreningar eller workshops med olika teman. Yoga är ju så fantastiskt anpassningsbart så det går att få till inom de flesta ramar. Du kanske har någon idé eller behov? Kontakta mig så hittar vi säkert intressanta lösningar tillsammans. Men varför yoga med barn och ungdomar? Jo, barn är naturliga yogis! Det är naturligt för dem med rörelse efter sin kropps behov. Barnyoga handlar om att få vara den man är. Barnet behöver inte göra något där, man behöver inte alltid göra som alla andra, det kan vara väldigt skönt för ett barn att uppleva det. Det handlar om att inse att alla är unika. Känslan av lugn och gemenskap, känslan av kärlek till sig själv. Några effekter som kan uppnås av barnyoga är att barnen kan få ökad koordination, balans och koncentration. Men det här bara några få exempel, de positiva effekterna är många. Kom och prova vet ja!

Tina Hedrén – Seasonalyoga


har en livslång erfarenhet medgymnastik, dans och fitness. Till vardags arbetar hon med Feldenkrais® , Yoga och Pilates samt med essentiella oljor. Tina erbjuder också Qi gong & Tai Ji utbildningar i Uppsala. Genom sitt företag ‘Movement Arts’ erbjuder hon workshops, retreats och utbildningar sedan 1999.

Anna Bergström - Hathayoga


Utbildad hathayogalärare (200h) genom Seasonal Yoga Scandinavia. Även yoga instruktör genom Träna Nära. Utövat yoga i 15 år.

Klassen börjar med mjuka stretchövningar för att väcka upp kroppen. Vi hittar harmonin genom flödesyoga med hjälp av dina andetag. All prestation lämnar vi utanför dörren och ger oss själva en stunds närvaro. Passet avslutas alltid med Savasana och en guidad avslappning.

Alla är välkomna! Nybörjare som vana yogisar.

Susanna Strand - Vinyasa Yoga


Susanna bjuder på melodiska klasser med inspiration från hatha och vinyasa. Klasserna passar både dig som nybörjare och van yogi.

Helena – Hathayoga


Helena började som yogainstruktör på Friskis & Svettis 2006. Hon är utbildad inom Hatha och ISHTA yoga (500 h) och sedan 2012 är yoga hennes heltidssysselsättning. I sitt företag Landet Yoga leder hon kurser och retreats, ger privatlektioner, åker ut till företag på olika uppdrag och anordnar yogaresor. Helenas ledarskap genomsyras av ödmjukhet, acceptans och glädje. På Skarholmens yogaklasser, där nybörjare och yogavana är lika varmt välkomna, guidar hon dig genom medveten andning, asana (lugna, kraftfulla, statiska och dynamiska kroppspositioner) samt avslappning.

Roland - Kundaliniyoga


Roland är Internationellt Certifierad Kundaliniyoga- och Meditationslärare och Teacher Trainer. Han har undervisat i yoga och meditation för människor i olika åldrar på olika platser i över tio år. Med en bakgrund som naturvetare och ingenjör kan han logiskt och vetenskapligt förklara varför yogan och meditationen fungerar, och på ett enkelt sätt instruera så att alla kan vara med. Gitarr- och gongspel är andra uppskattade inslag när Roland undervisar.

Maria


Maria har undervisat i Kundalinyoga professionellt sedan 2010 och är Internationellt Certifierad Kundaliniyoga- och Meditationslärare. Hon har tidigare undervisat i bl.a. Hudiksvall och är numera bosatt i Skokloster. Maria brinner för att få sina elever att komma i kontakt med kärleken till sig själva, sina kroppar och livet självt.